Geslaagd vakwerk begint bij de juiste terrasbekleding

Verharde delen in de tuin of een terras aanleggen, begint bij de keuze van geschikte terrastegels. Dat kunnen bijvoorbeeld keramische tegels zijn, maar ook klinkers, kasseien of siergrind. Bouwpunt biedt een uitgebreide keuze aan scherpe prijzen. Zo ook een ruim aanbod tegels met een dikte van 2cm, deze zijn ideaal voor je buitenterras. Zoek je een strakke of meer natuurlijke uitstraling voor je klinkers, dan vertellen we je graag alles over getrommelde (In-Line of cilinder) en ongetrommelde klinkers.

Welke tuin- en terrasmaterialen kan je bij Bouwpunt vinden?

 • Terras
 • Terras-2
 • Schermafbeelding-2015-06-24-om-15.26.29
 • Schermafbeelding-2015-06-24-om-15.26.29
 • Terrasbekleding: natuursteentegels, volkeramische tegels, betonklinkers, kleiklinkers en de hippe XXL megategels. En natuurlijk onze eigen Bouwpunt klinker!
 • Drainagematten, regenafvoerpijpen, afwateringsgoten en –sleuven, geotextiel,…
 • Betonnen tuinafrasteringsplaten, steenkorven,…

Wil je de stijl van buiten ook binnen doortrekken, neem dan zeker ook een kijkje bij het interieurtegelassortiment. Zo kan je de juiste tegel kiezen die qua uitstraling perfect aansluit bij de buitentegels en toch aangepast is voor binnengebruik.

De nieuwe waterverordening

Vergeet bij het aanleggen of verbouwen van je terras geen rekening te houden met de nieuwe waterverordening. Zo kan het plaatsen van een hemelwaterput of regenwaterput verplicht zijn en moet er mogelijks ook een infiltratievoorziening of buffervoorziening geplaatst worden om wateroverlast te beperken.

Aco_infiltration_line_infiltratie_tuin_terras

Alle materialen die je nodig hebt om aan die wetgeving rond rioleringswerken te beantwoorden en om water te besparen, vind je uiteraard bij Bouwpunt. Dat zijn onder meer wapeningsnetten, infiltratiekratten en regenputten in kunststof of beton.

Vergeet je niet te informeren over de waterverordening en de bijhorende subsidies!

 • Stone Style1
 • Stone Style2
 • Stone Style3
 • Stone Style4

Grindstabilisatie: een stap die je best niet overslaat

Als je voor siergrind kiest, dan mag je zeker ook de grindstabilisatie niet vergeten. Niemand zal bijzonder tevreden zijn als meteen na de eerste regenbui het nieuwe grindperk helemaal wegspoelt.

En denk je trouwens ook aan de nodige rioleringswerken om je van een correcte afwatering te verzekeren?

Sfeerbeeld-ECCOgravel

Grindstabilisatie met Eccogravel® stabilisatiematten

Siergrind is een gegeerd materiaal om opritten en terrassen mee aan te leggen. De plaatsing gaat immers snel en de esthetische waarde is niet te onderschatten. Het nadeel van los grind is echter dat het de neiging heeft om niet op 1 plek te blijven liggen en net daarom is grindstabilisatie zo belangrijk.

Dat kan je bijvoorbeeld doen met de Eccogravel® stabilisatiematten. Dankzij de honinggraatstructuur van de dallen, blijven alle grindkorrels netjes op hun plaats. Bovendien kan je over deze stabilisatiematten ook met de wagen of met de fiets rijden en manoeuvreren en ook je bezoekers met hoge hakken zullen de plaatsing van zo'n grindmat weten te appreciëren.

Tips & Advies

 • Vragen over hoe je de afwatering van het terras of de oprit best aanpakt? Stel ze aan een Bouwpunt medewerker. We geven je met plezier een woordje uitleg.
 • Ook voor waterbesparende maatregelen, zoals het plaatsen van een regenput, kan je in aanmerking komen voor premies en subsidies. Ontdek welke premies er zijn via de premiezoeker, maar vergeet je ook niet te informeren bij je gemeente. Ook daar zijn mogelijks aanvullende premies te verkrijgen.
 • De meeste Bouwpunt vestigingen beschikken over een ruime keuze aan interieurtegels in de showroom én over een outdoor park waar je ook buitentegels, steenkorven en terrasaccessoires in een realistische opstelling kan bekijken.
 • De eigen Bouwpunt klinker is zeker de moeite waard: een ruim assortiment (5 kleuren) aan een heel mooie prijs.